Finns riskkapital på Gotland?

Ja, det är fullt möjligt att bolag som söker kapital genom investerare (riskkapital), kan hitta rätt investerare och delägare på ön. Investerarnätverk Gotland (en del av Tillväxt Gotland) jobbar för att engagera och hitta personer som är beredda att gå in med kapital, kompetens och erfarenhet om de hittar ett bolag som passar deras intressen och portfölj. Och nätverket med investerare växer sakta men säkert med nya medlemmar.

Sedan starten av Investerarnätverk Gotland i januari 2022 har ca 30 olika bolag fått chans att berätta om sitt företag i olika pitch-event. Flera lyckade samarbeten har påbörjats.

Kapital, kunskap, erfarenhet

Med en investerare ombord kan du få en nystart i ditt bolag tack vare kapital och kompetens som tillförs. Men även mervärden som att dörrar öppnas till nya kontakter eller framtida finansieringslösningar.

Några gånger varje år skapar vi mötestillfällen mellan bolag och investerare. Du som driver företag med idéer om hur du kan ta dig till nya marknader, skala upp och få utväxling för satsat kapital – hör av dig. Det kan vara i startup-fas eller ett etablerat företag men som nu ska växlar upp mot nya mål. Lägg ett mail så börjar vi där.

Vad letar investerare efter? Det är så klart olika men för många är det

  • Innovation
  • Hållbara idéer (produkter eller tjänster) som löser ett aktuellt problem
  • Ett engagerat team som har förmågan att gå från från idé till verklig affär
  • En affärsmodell som visar hur företaget kan skala upp sin verksamhet.

Men det kan också vara något unikt om attraherar en av alla investerare i just din idé och där ett möte kan ge nya perspektiv.

Investerare?

Är du investerare och känner igen dig eller bara är nyfiken på vad vi gör i nätverket? Hör av dig till projektledare Miriam ”Mirre” Nilsson mirre@tillvaxtgotland.se

 

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen