Home Kommande evenemang - Tillväxt Gotland Avfall och överskott är framtidens affär

Avfall och överskott är framtidens affär

Med ökade energipriser, avfallskostnader och minskande råvarutillgångar blir det affärsmässigt och miljömässigt logiskt att börja ta vara på vatten, energi och material som idag blir över. Ett sätt att göra det är industriell symbios där avfall och överskott blir framtidens affär i den cirkulära ekonomin.

Välkommen till denna föreläsning och workshop för att utforska affärsmöjligheter för dig och ditt företag.

Emma Dalväg är affärsutvecklare och investerare på företaget Coest och har bland annat stöttat Sotenäs kommun i deras resa från idé till en förverkligad industriell symbios. Emma agerar också strategi- och affärsutvecklingsstöd till företag som IKEA och Polarbröd kopplat till nya affärsmöjligheter från avfall och överskott.

Dessutom är hon medförfattare till boken ”Symbios – om hur avfall blir resurser i den cirkulära ekonomin”.

Emma håller under förmiddagen en grundkurs i industriell symbios och delar med sig av goda exempel på hur en symbios kan vara en lönsam och hållbar affär för olika företag och branscher. I anslutning till föreläsningen blir det en workshop som ger dig och ditt företag möjlighet att börja tänka kring vilka affärsmöjligheter verksamheten har kopplat till avfall och överskott.

Förbered dig gärna genom att börja tänka kring: Vilka resurser (energi, vatten, material) köper vi in idag som är dyrt/stora volymer? Vilka resurser slänger vi eller gör vi oss av med som är dyra/stora volymer?

Seminariet är kostnadsfritt.

Tid: 4 oktober kl 9-12

Plats: Hörsalen, Donnerska huset

Har du frågor, vänligen kontakta

Rasmus Flick, projektledare Molekyl rasmus@tillvaxtgotland.se

Molekyl – industriell symbios är ett samverkansprojekt mellan Tillväxt Gotland och IUC Kalmar län som ska stötta företag i att hitta symbioser med andra företag i cirkulära affärsmodeller. Projektet är finansierat av Tillväxtverket via den europeiska regionala utvecklingsfonden samt delfinansierat av Region Gotland och Region Kalmar län.

Boka evenemang

Form/ticket icon icon
Form/up small icon icon Form/down small icon icon
Antal Biljetter kvar: Obegränsad
The "" ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

4 oktober 2024

Tid

09:00 - 12:00
REGISTRERA
Skrolla till toppen