Sustainable Dinner på Stelor i Västergarn

Stelor fylldes av ren matglädje när Matbyrån Gotland bjöd in till Sustainable Dinner med en härlig blandning av gotländska krögare, matproducenter och inköpare! Under konceptet Sustainable Dinner sammanförs lokala kockar, producenter och företagare på Gotland för att ge varandra inspiration och dela hållbara perspektiv med varandra. Fokus för dagen var det gröna köket – och enbart gotländska råvaror.

Deltagarna fick möta inspiratören Magnus Ek som tillsammans med Agneta Green startade och drev Oaxen krog och slip i Stockholm, som de nyligen sålt. Tillsammans var de med att bygga en av de första restaurangerna i Sverige som fokuserade på ekologisk och lokalgastronomi, vilket bland annat ledde till två stjärnor i Guide Michelin. De är även mottagare av Guide Michelins första specialpris; hållbarhetspriset Sustainability awards 2020. Magnus och Agneta har nyligen flyttat från Stockholm till Fårö.

Sustainable Dinner är ett koncept som lever vidare efter det treåriga projektet Sustainable Speis som drevs av Tillväxt Gotland mellan 2019 – 2022. Matbyrån Gotland har nu tagit över forumet och kommer fortsätta arrangera denna typ av mötesplats.

 

  • Sustainable Dinner är ett pangkoncept på det viset att det både är affärsutvecklande och innovationsskapande, samtidigt som det är så himla roligt! Det bygger gemenskap från jord till bord, vilket är enormt värdefullt, säger Paula Cederberg Ahlsten från Matbyrån Gotland.

 

Deltog på middagen gjorde även Emelie Appelholm-Bergbohm som i maj efterträdde Erik Öhrn på Tillväxt Gotland som ny projektledare för det nya treåriga EU-projektet Sustainable Plejs. Sustainable Plejs ska bidra till att stärka Gotland som en hållbar destination och riktar sig till små eller medelstora företag inom besöksnäringen. Projektet är ett samverkansprojekt mellan Gotlands Besöksnäring AB och Tillväxt Gotland. Läs mer om projektet här ( länk till https://tillvaxtgotland.se/sustainable-plejs/)

 

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen