Fredagsfrukost hos Tillväxt Gotland

Allt blir så mycket bättre om vi gör det tillsammans. Allt blir också bättre om man startar dagen bra. Därför vill vi bjuda hem er till Tillväxt Gotland på frukost med specifikt utvalda samtals ämnen som engagerar. Den 24 mars bjöd vi in till frukost med titeln ” Den optimala finansieringsmixen” och då lät det så här:

”Bra att få ett ansikte på de personer som jobbar med olika typer av lån”, ”Bra tips var att prata med fler och att man vid varje möte också förbättrar sin egen presentation av bolaget”. Frukostmötet med rubriken ”Den optimala finansieringsmixen” hade som ambition att visa olika delar som kan va värt att titta på när man som företagare söker finansiering. Vi samlade ett gäng som jobbar med finansiering på ön att reda ut detta. Många bäckar små kan bli din unika bästa mix. Men det är så klart olika för varje bolag och för varje fas man befinner sig i.

På scenen fanns representanter från företagsstöd via Region Gotland, Gotlands lokalfinansiering (en plattform där man kan jobba med att hitta kapital genom något som påminner om crowdfunding), Coompanion med deras Mikrofond som kan vara aktuellt för vissa företag. Dessutom var Almi Gotland och fyra banker på plats för att reda ut om de skiljer sig åt (eller inte) när det gäller lån. Riskkapital genom att ta in en investerare representerades genom Investerarnätverk Gotland och Science Park Gotland Invest.

Panelen var överens om att de alla kan hjälpa företagaren att hitta rätt, så egentligen är alla dessa dörrar en väg in. Så tveka inte att börja någonstans. Kom förberedd men du kan också få hjälp med att förbättra din affärsplan och det underlag som behöver vara på plats. En karta med en tydlig översikt för finansieringsvägar utlovades också av gruppen så det har vi att se fram emot.

En fråga som kom från publiken är om det bara är nystartade bolag som är aktuellt för riskkapital. Svaret är nej. Även bolag som ska satsa på ny marknad eller utveckla sin verksamhet kan vara intressant för en investerare.

Moderator för samtalet var Miriam Nilsson från Tillväxt Gotland. Se frukostmötet i efterhand här.

Vi ser fram emot att välkomna er till nästa frukost hos Tillväxt Gotland. Denna gång med titeln:

”Är Gotland en del av Sverige?”

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen