Från pitch-event i Visby till SVT:s Draknästet

När investerare på ön träffar gotländska entreprenörer kan det hända roliga saker. Ett bolag som skriver under på det är Tall Tales. Du kanske har sett dem i SVT:s populära serie Draknästet. Som första gotländska bolag fick de träffa de välkända TV-drakarna.

”Det blev ingen investering i programmet men jättekul att få visa vad vi skapar här på Gotland för hela svenska folket” säger Peter Losonci, vd och medgrundare av Tall Tales. ”Dessutom fick vi en inbjudan om att höra av oss längre fram från Shervin Razani, en av investerarna”.

Peter och Marcus Bildtgård tog med sig några gotländska ungdomar till inspelningen som gjordes redan i mars. Men då var det munkavle på teamet tills avsnittet sändes nu i oktober.

”Det var nervöst så klart men väldigt roligt och de gillade oss, det märktes” berättar Peter.

Tall Tales skapar evenemang för barn och vuxna där du är hjälten och vinner poäng genom att hjälpa varandra i en sagovärld. Kreativt och aktivt med kopplingar till TV-spelvärlden men i friska luften. Sedan starten 2021 har de vuxit snabbt. Idag har de etablerat sitt koncept i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Göteborg.

Att Tall Tales tog plats i TV-studion i mars är en direkt följd av satsningen med Investerarnätverk Gotland och det pitch-event som anordnade i Visby i februari i år, PitchMeetUp Gotland.

Där var Tall Tales ett av sex bolag som gav sin pitch för investerare från – eller med koppling till – Gotland. Publiken röstade fram Tall Tales som bästa pitch och i minglet efteråt fick Peter och Marcus kontakt som ledde till både investeringar (nya delägare) och inbjudan till TV-programmet.

Projektledare för Investerarnätverk Gotland, Miriam ”Mirre” Nilsson är extra glad åt framgångarna och exponeringen av Tall Tales.

  • Vi startade investerarnätverket i januari 2022. Och att nu se resultat som att bolag och investerare hittar varandra och därmed får fart på företagets tillväxt är ju underbart. Tall Tales är ett exempel av flera som på kort tid hittat just ett sånt samarbete. Det betyder otroligt mycket att få en ny partner, kapital och kompetens när man är i tidig fas. Att någon tror på ens idé – det betyder mycket.

Vill du veta mer om nätverket kontakta:

Miriam Nilsson

Invesertarnätverk Gotland

mirre@tillvaxtgotland.se

 

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen