Var på Gotland går det att bygga i framtiden?

Det var för att bland annat diskutera frågan om Var man kan tänkas få bygga i framtiden? som företrädare från den gotländska bygg- och fastighetsbranschen och Regionen Gotlands handläggare i förra veckan mötte varandra i hörsalen på Donnerska huset. Ett drygt femtiotal byggare, arkitekter, entreprenörer och handläggare hade anammat inbjudan.  

Initiativet till mötet kom från Tillväxt Gotland och Region Gotland som tillsammans ville samla parterna till en konstruktiv diskussion kring hur Gotland kan tänkas se ut i en framtid och vilka förutsättningar som behövs för att nå dit. Vilka frågeställningar är viktiga för respektive part och hur ser arbetsordningen ut i dagsläget?

Regionens företrädare visade bland annat upp ritningar för utbyggnad av VA nätet samt redogjorde för när dessa är planerade att genomföras. Det visades kartor och det presenterades kostnadsberäkningar på framtida underhåll och utbyggnader. 

Mötet avslutades med en kortare frågerunda där några av branschens företrädare fick en del frågetecken utredda. Fler frågor kommer dyka upp varför det även i fortsättningen kommer finnas behov för fler sammankomster av detta slag.

Tryck här för att se hela mötet i vårt Facebookflöde.

På bilden ses Johan Malmström, tillväxtchef på Region Gotland samt Roger Hammarström, verksamhetsledare på Tillväxt Gotland.

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen