Välkommen Malin och på återhörande Hanna

Projektet Alla behövs på Gotland – vars syfte är att få ut unga individer på arbetsmarknaden – får ny projektledare. Hanna Bergdahl som tillsammans med kollegan Maria Eliadis driver projektet tar mammaledigt och ersätts nu av Malin Björkqvist.

Malin har tidigare jobbat som socialsekreterare inom Region Gotlands socialtjänst och har där bland annat jobbat med rekrytering av de ungdomar som idag ingår i projektet Alla behövs på Gotland. Malin har stor erfarenhet av de utmaningar som ungdomarna har i sin vardag och vad som kan behövas för att hjälpa dem överbrygga dessa. Olika personer har unika förutsättningar, det gäller att hitta rätt folk till rätt sysselsättning, menar hon. Att hitta denna kombination är något hon ser som extra spännande att få utforska i sin nya roll som projektledare inom Tillväxt Gotland. Det är väldigt tillfredställande att se att så många av ungdomarna vi slussat till projektet idag har fått sysselsättning, fortsätter hon.

Hanna Bergdahl gör nu sin sista dag i Alla behövs på Gotland. I alla fall för stunden om hon själv får välja. Hanna tar föräldraledigt men hoppas på att se en förlängning av projektet i någon form, och att därmed kunna få fortsätta vara en del av det viktiga arbete som projektet påbörjat även efter sin ledighet. Det har varit inspirerande att följa individernas resa från att inte ha någon sysselsättning till att nå ut på arbetsmarknaden Ett jobb gör mycket för självförtroendet och självkänslan. Det är enormt vad engagemang och vilja kan göra, hos såväl ungdomarna som de företag vi jobbar med. Tillsammans har vi skapat fantastiska matchningar och jag är så otroligt stolt och tacksam över alla fina människor jag har fått lära känna under min tid i projektet

Hanna kom in i projektet redan februari 2021 och varit en av de bidragande orsakerna till att närmare 60 av de cirka 75 deltagande i projektet idag har kommit ut på arbetsmarknaden. Vi tackar Hanna för denna tid och hoppas på snart återseende. Samtidigt välkomnar vi varmt Malin och ser fram emot att få ta del av all den erfarenhet hon kan bidra med i projektet.

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen