Uppskattad investerarnätverksträff med pitchande företag

I torsdags (15 september) träffades Investerarnätverk Gotland på Tocar Madera i Visby. Tapas på faten och spännande diskussioner när nya och gamla bekantskaper träffades igen.

Företagspresentationer (pitcher) från två väldigt skilda bolag var på agendan.

 

Först ut var EasyArr. En plattform för artister (musiker mfl) och eventarrangörer. Deras idé möjliggör för den som inte har kunskap eller resurser att ändå skapa ett event där man kan känna sig trygg gällande ekonomin (t ex genom förköp av biljetter utan risk för någon part), skattetekniska regler, avtal och mycket mer. Grundarna Lars Gidfeldt och Björn Masuhr presenterade resan från start och vart de ska framåt. ”Allt finns egentligen redan men det är paketeringen som gör vår lösning unik” berättade Lars och Björn. Bolaget har redan fått med sig investerare och intresset är stort både i och utanför Sverige. Nu låg ett skarpt erbjudande på bordet för investerarna och med bara några få veckors tidsfrist. Intressant tyckte många och det blev en hel del frågor till teamet.

Nästa spännande bolag var Sanitation360 som presenterades av medgrundaren Jenna Senecal, ingenjör inom bioresource från Canada. Företaget är inställt på att göra skillnad på flera av de globala målen som t ex rent vatten, minskad svält, hållbara städer. Genom forskning och teknik har teamet utvecklat en process som omvandlar urin till pelleterad gödning med högre koncentration än de konkurrenter man identifierat. I ett provrör som skickades runt i rummet fanns den torkade essensen och den som ville fick t o m ta ett doftprov på innehållet. Jenna berättade hur Gotland blivit ett perfekt försöksområde och att hon hittat samarbeten som möjliggjort att det nu finns prototyper av speciella toaletter på plats och hela processen testas skarpt. Sanitation360 är ett av bolagen från entreprenörsprogram Summit på Science Park Gotland och Jennas coach, Daniel Freeman var också på plats under kvällen.

Projektledare Miriam Nilsson höll i taktpinnen (och klockan) och tillsammans med verksamhetsledare för Tillväxt Gotland, Roger Hammarström, informerade hon om vad som är på gång framåt för nätverket. Fler träffar blir det definitivt och ett större pitchevent i samarbete med andra är på skissblocket. Det ska vi återkomma till inom kort.

På bilderna: Lars Gildfeldt, Tarja Zudemberg och Björn Masuhr (medgrundare EasyArr)
Mingel bild från Tocar Maderas gård, Tapasrestaurang Stora Torget, Visby
Jenna Senecal från Canada som landat på Gotland för att utveckla sitt koncept Sanitation360 med att göra urin till näringsrik gödning.

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen