Sustainable Gastronomy – avslutning med 150 kockar och leverantörer

Sustainable Speis är ett projekt Tillväxt Gotland driver i samarbete med Region Gotland och Tillväxtverket med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Projektet har som målsättning att stärka Gotland som en hållbar matdestination och att på så sätt skapa reseanledningar till ön året om. Projektet har pågått under snart tre år och avslutas i november.

Sustainable Speis Gastronomy var projektets sista publika aktivitet. Under två dagar (26-27/9) hade projektgruppen samlat de över 150 personer från öns restauranger, bryggerier, jordbruk och förädlingsindustri som på ett eller annat sätt medverkat i projektet. Syftet vara att stärka nätverket mellan aktörerna och att fortsätta utveckla måltidsturismen mot målet att 2027 vara norra Europas mest hållbara attraktiva matdestination.

Gäster på plats var bland andra kocken Paul Svensson. Miljömatematikern Lova Brodin och tångdykerskan Linnea Sjögren från västkusten.

Projektet kommer senare att sammanfattas i en fördjupad rapport. Vilket vi återkommer till.

     

  

 

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen