Omställningskultur – höll uppskattad mässa och konferens

I fredags (2023-02-17) var det konferens för ett 70-tal av öns kulturföretagare, företrädare från Region Gotland, strategiska aktörer och andra inom näringslivet.

Under konferensen presenterades projektets resultat, spaningar och slutsatser varvat med inspirationsföreläsningar och röster om projektet.

På nedre plan av Kulturum ställde deltagarna i Acceleratorn och Verkstad för Globala målen ut sitt arbete med ett hållbart företagande i linje med Agenda 2030.

Fredagens konferens invigdes med release av magasinet Hållbar utveckling i kulturföretag på Gotland. Länk till magasinethttps://indd.adobe.com/view/26a747a4-e80c-4c34-b15b-0446e18b551e Magasinet hittas också på Turistbyrån på Gotland och på Kulturum (begränsade öppettider, hör av dig till hej@omstallningskultur.se)

Vi tittade sedan närmare på de kulturella och kreativa branscherna på Gotland och sektorn i siffror.

Maria Ringström, destinationsstrateg på Destination Eskilstuna berättade den passionsdrivna ekonomin som en motor en för kreativitet, innovation & attraktivitet. Om Eskilstunas samverkan med den kulturella och kreativa näringen för ökad samordning, kunskap och utveckling av befintliga främjarstrukturer.

Projektets program för hållbar affärsutveckling Acceleratorn och dess deltagare presenterades.

Dagen avslutades med omvärldsspaning tillsammans med Dr Julia Calver Course Director, School of Events Tourism and Hospitality Management, Leeds Beckett University.

 

Mässa under lördagen

​På lördagen var det öppet hus och mässa där allmänheten kunde inspireras av kulturellt och kreativt företagande. Uppslutningen var god med ca 200 besökare.

På plats fanns fler än 40 utställare och innergården fylldes av lokala matföretag. Företagarna på Kulturum höll öppet i sina ateljéer och studios.

​Besökarna kunde ta del av workshops och kreativa aktiviteter som täljning, att göra en nyckelring, skapa en himmeli, dansa Lindy Hop och spela världsarvsbingo.

Läs mer om eventet å Omställningskulturs hemsida

Ni kan även läsa mer om magasinet på Gotland.com hemsida: https://gotland.com/omstallningskultur-mot-ett-hallbart-samhalle/?fbclid=IwAR1vJjZe6LkI5ZpWVp5A9I_D6p2KkTjWx8LAwz-6osHL_obE8FnjZEhemEU

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen