Lyckat möte mellan företagare och investerare – PitchMeetUp 2023

Det här var ju riktigt roligt!
Många positiva röster efter premiären av PitchMeetUp Gotland 2023.

I rosa huset på Donners plats i Visby samlades i torsdags (16 feb) ca 70 personer.

Längst fram hade 15 investerare från Investerarnätverk Gotland reserverade platser men på eventet fanns också representanter från Region Gotland, Almi, banker på ön och olika delar av näringslivet.

Sex bolag fick chansen att pitcha sin idé och sina planer framåt; Tall Tales, Gustaf & Linnea, G.A.D, Knäckebröd Online, Smakshare och Limber. Bolag som representerade vitt skilda branscher men med det gemensamt att de står inför att skala upp sin verksamhet och därför söker både kapital och kompetens.

Alla bolag fick feedback och utmanande frågor efter sin pitch av en expertpanel som bestod av en erfaren trio. Peg Söderberg (Moving Floor), Tarja Zu Dem Berg (Star Impact) och Patrik Rees.

”Många bra tankar att ta med sig” var den spontana reaktionen hos bolagen.

Innan avslut fick publiken rösta på dagens bästa pitch. Vinnare blev Tall Tales och ägarna Marcus Bildtgård och Peter Losonci tog emot diplom och blommor.

En annan entreprenör på plats var musikern Kim Princis som underhöll med sin egenhändigt skrivna musik ”soul på gotländska” under minglet i pauserna.

Eventet har planerats i tätt samarbete med Science Park Gotland och eventet leddes av Miriam ”Mirre” Nilsson projektledare på Tillväxt Gotland och Johan Andersson som är företagsrådgivare på Science Park.

Det här var så kul och det kommer vi självklart göra om. Resten av året kommer investerarnätverket också träffas fler gånger. Ibland med ett par bolag som pitchar och ibland bara med att nätverka och lära sig mer av varandra

Sammanfattade Miriam ”Mirre” Nilsson den lyckade dagen.

 

 

Sex företag drog sina pitcher inför en intresserad publik och en taggad expertpanel.

 

Gustaf Persson ena halvan av företaget Gustaf och Linnea. Gustaf fick stå för presentationen på egen hand denna dag. Linnea Kindvall var hemma och i väntans tider.

 

Marcus Bildtgårds och Peter Losoncis affärside handlar om organiserad utelek och rollspel för barn och vuxna.

 

Stina Wernersson har skapat en receptapp med närmare 25000 recept och med drygt 11000 användare. SmakShare heter hennes produkt.

 

Peter Hogeby driver Knäckebröd online.

 

Det är inte ovanligt att du som idrottare eller motionär får idrotts- eller belastningsskador. Det är här Limber kommer in. Lovisa Benneck och Movits Laurell Herzog höll en engagerad pitch.

 

Expertpanelen bestod av Tarja Zu Dem Berg (Star Impact), Patrik Rees och Peg Söderberg (Moving Floor).

 

Miriam ”Mirre” Nilsson från Tillväxt Gotland och John Andersson från Scienepark Gotland höll i trådarna kring eventet.

 

Tall Tales – kammade hem priset för dagens bästa presentation/pitch.

 

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen