Nu startar vi ett nätverk för investerare på Gotland

Under 2022 förverkligar vi (med finansiering från Region Gotland) ambitionen att skapa ett investerarnätverk. Målet är att komma igång med nätverket redan under våren och tillsammans hitta aktiviteter som är till nytta både för investerare och företag som vill växa genom att ta in kapital och nya ägare.

Nu har vi en projektledare på plats och den som kommer att driva arbetet framåt är Miriam (Mirre) Nilsson.

– Jag tycker det är ett väldigt viktigt projekt och har själv erfarenhet av att åka land och rike runt till olika pitchevent för att hitta investerare till bolaget Wavy där jag är en av grundarna. Jag vet vilka utmaningar man har som bolag och hur viktig matchningen med en investerare är, berättar Mirre. En riskkapitalinvestering, att bli delägare, handlar väldigt mycket om att man ska trivas ihop med bolaget och vilja gå åt samma håll som grundarna – det är en långsiktig relation till skillnad från t ex ett banklån. 

Det finns investerare på Gotland men det saknas ett nätverk som, över tid, för samman dessa privatpersoner (eller investerarbolag) med företag som söker kapital. Vi har under förstudien också förstått att investerare på Gotland kan ha stort utbyte av varandra.

 Om investerarna som går in i nätverket i huvudsak är ute efter mer kunskap och fortbildning eller snarare vill se mer av ’mindre uppstyrda’ sammanhang där syftet i huvudsak är att knyta nya kontakter återstår att se. Troligen en bra mix av detta. Men det är först i mötet med investerarna som själva bygget av nätverket tar form.

– En styrgrupp och andra samarbetspartners som berörs kontaktas nu efterhand och sen är det dags att börja planera aktiviteter. Jag hoppas på en första träff redan i vår och även under Almedalsveckan, säger Mirre

 Är du investerare, ny eller sedan gammalt, och nyfiken på nätverket? Du är välkommen att höra av dig till Mirre Nilsson redan nu och når henne via mirre@tillvaxtgotland.se

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen