Forbes Magazine – uppmärksammar Gotland som hållbar destination

Det är inte helt sällan att Gotland förekommer i nyhetsflödet. Det är alltid lika välkommet med publicitet och i bästa fall positiva omdömen och reflektioner. Denna gång vill vi uppmärksamma en fin artikel i anrika Forbes Magazine – Why Sweden’s Gotland Island Belongs On Your Travel Wish List!

Artikeln är en frukt av det arbete som bedrivits i projektet Sustainable Speis. Projektet har pågått under tre år och omfattat ett stort antal råvaruproducenter, restauranger och distributörer inom Gotlands livsmedelsverksamhet. Målet med projektet har varit att utveckla Gotland som hållbar måltidsdestination. En del i projektet har varit att i media sprida bilden av Gotland som intressant resmål för den som är sugen på något extra speciellt och matnyttigt.

Under åren har det blivit flera journalistbesök till ön. De har då guidats runt bland företag och entreprenörer som varit kopplade till projektet Sustainable Speis. En av dessa journalister som besökte ön under 2022 var Ann Abel från Forbes Magazine. Hennes upplevelser av resan kan nu läsas i ett väldigt fint reportage i tidningen.

Tryck för att läsa reportaget.

 

 

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen