Årets Eldsjäl 2023 – Amanda Ringkvist Re:Market

Den 17 januari lockades närmare 400 personer till Visby Strands konferensanläggning. Det var dags för det årliga evenemanget 92 möjligheter. Eventet har kommit att bli Sveriges kanske största platsutvecklingsaktivitet. Årets upplaga som var den åttonde i ordningen samlade fler besökare än tidigare. Succé och publikrekord alltså!

Under dagen fick åhörarna träffa föreläsare från såväl när som fjärran. Annika Rydman från Umeå bjöd på inspirerande berättelser från Granö Beckasin i Umeåtrakten, Lisa Gärdt från Värmland föreläste om hur de lyft den lilla lokala byn till en hållbar turistmagnet och Maria Bergstén från Mötesplats Stöcke i Västerbotten redogjorde för deras resa från nedläggningshotad skola till allaktivitetshus och mötesplats på drygt 2500 kvm.

Från Gotland fick vi höra underhållande och tänkvärda framgångshistorier från bland andra Olivier Lundberg från Gotlandschips, Lisa Engsrone som driver Enggarde AB i Rone, Lars Vernersson och Erik Erssons som berättade hur tjänsten Internet of Things radikalt sänkt elräkning för Norra Gotlands Pastorat samt Jimmy Bjuhr från Roma IF om hur de lyft den lilla föreningen till en angelägenhet i hela bygden.

Utmärkelsen Årets Eldsjäl tillkänna ges under galan. I år stod det tre synnerligen värdiga kandidater och väntade på juryns beslut. Anders ”Ante” Larsson från Roma IF är en känd profil i samhället. Han har flera års ideellt och engagerat arbete bakom sig, Amanda Ringkvist från Re:Market i Klintehamn är inte bara entreprenör och idéspruta utan är även ordförande i Klintetraktens framtid och  Birgitta Nordling från Grötlingbo har stöttat och lyft andra elsjälar på ön genom sitt arbete inom Vuxenskolan. Tre värdiga och föredömliga kandidater till utmärkelsen.

Vinnare av Årets Eldsjäl 2023 blev Amanda Ringkvist Re:Market Klintehamn.
Amanda får priset för sitt idoga arbete med att sätta Klintehamn på kartan. Hennes (och maken Mickes) Retrobutik och bistro Re:Market har på kort tid blivit en samlingsplats i bygden. Här anordnas musikkvällar, spelaftnar, samkväm och mycket annat. Butiken är dessutom en plats som ger plats för ett stort antal lokala företagare, hantverkare och producenter.

Stort grattis till Amanda och till de övriga två nominerade till utmärkelsen; Anders ”Ante” Andersson och Birgitta Nordling. Vad vore Gotland utan alla dessa eldsjälar?

Tack ert jobb och er kraft!

Och tack till alla er i publiken!!!

Amanda Ringkvist omgärdade av dagens moderatorer Malena Bendelin och Oskar Lindehejd.

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen