Välkommen till 92 möjligheter – Ditt val för Gotland

Den 5 april kan vi äntligen träffas på Wisby strand och 92 möjligheter igen. Här samlar vi öns eldsjälar, entreprenörer och engagerade gotlänningar för att ge energi till ökat samarbete. Tillsammans kan vi fortsätta att utveckla platsen vi bor på och inspirera fler till företagande och engagemang i alla 92 socknar. 

I år är temat ”Ditt val för Gotland” och har två perspektiv. Det ena är att vi har ett valår framför oss och är vi nyfikna på hur politiken vill jobba med platsutveckling. Det andra är vad vi själva, som gotlänningar, gör för val i vardagen för att utveckla den plats vi bor på.

En förutsättning för att en plats ska utvecklas är att det finns eldsjälar och entreprenörer. Vi vill med priset ”Årets eldsjäl” lyfta fram dessa personer. Syftet med priset är att inspirera och lyfta alla de eldsjälar vars gärning givit resultat och effekter för en plats på Gotland. Priset är 5000 kronor att använda till utveckling av sin plats. De nominerade i år är Ninni Kolmodin (Lau), David Ruthström (Fårö) och Jan-Erik Pott (Slite) och de får ge sig till tåls ända till slutet av dagen då prisest delas ut till en lycklig vinnare. 

Vi kommer också att få lyssna på Lina Bjerke som är doktor i nationalekonomi och expert inom regional utveckling. My Wrethagen, som förutom att jobba med projektet Sustainable Speis här på Tillväxt Gotland också driver Stelor i Västergarn, kommer tillsammans med Petter Bendelin från Gotlands korvfabrik ge konkreta tips på platsmarknadsföring. Det här vill du inte missa om du är nyfiken på hur du kan sälja in den plats där du verkar! Etelhem blev årets socken 2022 och berättar om sitt framgångsrecept. Dessutom får vi besök av landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) och partiledarna Annie Lööf (C) samt Ulf Kristersson (M) som berättar om vilka frågor deras partier har högst på agendan för att hela Sverige ska leva. 

Ta del av hela programmat och framförallt – anmäl dig! – via den här länken

Dela med dina vänner!

Skrolla till toppen