Industriprojektet Klivet

”Klivet” ska hjälpa industriföretag på Gotland och i Kalmar län att ställa om till en hållbar framtid!

Projektet ska hjälpa dig som företagare att ta fram praktiska verktyg för ert omställningsarbete och integrera hållbar utveckling i er affärsstrategi.

Vi kommer att göra detta här på Gotland och i Kalmar i samarbete med IUC Kalmar. Så det finns goda möjligheter till samverkan och erfarenhetsutbyten.

Vi tror att du är chef/ägare eller mellanchef med möjlighet att påverka de olika hållbarhetsperspektiven i ert företag och söker företag inom branscherna elektronik, glas, gummi/plast, kemi, livsmedel, metall, sten, textil, trä, utvinning och verkstad.

Vi vill att ni ska inspireras att ta ”Klivet” mot en hållbar framtid med fokus på innovation och möjligheter med de resurser som redan finns. Vi lägger stort fokus på lokala samarbeten och kunskap.

Under projektets gång kommer du och ditt företag att få ta del av digitala seminarier, kunskap om Agenda 2030 och FN:s globala mål för hållbar utveckling. Tillsammans ska vi under projektets gång ta fram ett konkret och praktiskt verktyg som hjälper er i ert omställningsarbete.

Projektledare Kalmar

Helena Tinnert

helena.tinnert@iuc-kalmar.se

Gotland

Aina Maj Landvik

aina@tillvaxtgotland.se

 

Nu är vi igång med flera företag in i Klivets hållbarhetsresa! Är du nyfiken och kanske också vill att ditt team ska få chansen att hänga med? Missa då inte att anmäla er till våra spelkvällar i vår: