Industriprojektet Klivet

”Klivet” ska hjälpa dig som gotländskt industriföretag att ställa om till en hållbar framtid! Projektet ska hjälpa dig som företagare att ta fram praktiska verktyg för ert omställningsarbete. Vi kommer att göra detta tillsammans här på Gotland men också tillsammans med företag i Kalmar. Så det finns goda möjligheter till samverkan och erfarenhetsutbyten.

Vi tror att du är chef/ägare eller mellanchef med möjlighet att påverka de olika hållbarhetsperspektiven i ert företag. Vi söker företag inom branscherna elektronik, glas, gummi/plast, kemi, livsmedel, metall, sten, textil, trä, utvinning och verkstad.

Vi vill att ni ska inspireras att ta ”Klivet” mot en hållbar framtid med fokus på innovation och möjligheter med de resurser som redan finns. Vi lägger stort fokus på lokala samarbeten och kunskap.

Under projektets gång kommer du och ditt företag att få ta del av digitala seminarier, kunskap om Agenda 2030 och FN´s globala mål för hållbar utveckling. Tillsammans ska vi under projektets gång ta fram ett konkret och praktiskt verktyg som hjälper er i ert omställningsarbete.

Sophie Jansen

Projektledare

sophie@tillvaxtgotland.se