Fredagsfrukost 16 februari

Kompetensförsörjning – En stor utmaning eller stora möjligheter?

Allt blir så mycket bättre om vi gör det tillsammans. Allt blir också bättre om man startar dagen bra. Därför vill vi bjuda hem er till Tillväxt Gotland på Fredagsfrukost med specifikt utvalda samtalsämnen som engagerar.

Tillgång till rätt kompetens är en förutsättning för att företag ska kunna växa och utvecklas. Svårigheten att hitta rätt arbetskraft är enligt uppgift företagens största tillväxthinder. Inom vissa branscher väntas bristen framöver bli alltmer alarmerande. Vad kan vi göra för att motverka detta? Och hur kommer det sig egentligen att det blir fler och fler unga som varken arbetar eller studerar trots att arbetslösheten sjunker?

Vi på Tillväxt Gotland ser fram emot att lyfta dessa viktiga frågor och berätta om vad vi gör inom detta område för att stärka er som företag och säkra kompetensbehovet.

Vad kan du förvänta dig?

Vi kommer få lyssna till goda exempel från olika branscher och få konkreta tips och insikter. I panelen är även huvudpersoner inbjudna inom offentliga sektorn for att ge deras perspektiv och erfarenhet inom kompetensförsörjning.

Medverkande:

Jenny Guteäng, HR ansvarig GotlandsHem

Henrik Ringbom, VD BRS networks

Björn Wallenström, VD Gotlands Cykeluthyrning

Olof Petersson, Arbetsförmedlingen

Jörgen Bentzler, Vuxenutbildningen Region Gotland

Sandra Larsson, Arbetsmarknadsstrateg Region Gotland

Vi kommer prata:

  • Kompetensutveckling
  • Rekrytering
  • Samhällsengagemang.
  • Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor till panelen.

Boka din plats

Platserna är begränsade, säkra din plats idag genom att boka dig här på sidan. Börja helgen med en härlig frukost, mingel och inspiration. Tillsammans skapar vi framtiden för arbetslivet på Gotland!

Datum

16 februari 2024
Avslutad

Tid

07:30 - 09:00
Kategori
Skrolla till toppen